maandag 3 juni 2013

Leap for the sky you can do it !

Hallo! Deze stempelset (Frog Hop, Papertrey Ink) had ik al een paar weken liggen maar ik had niet meteen inspiratie. Gisteren gelukkig wel! De kikker en het blad gestempeld, ingekleurd met copics, uitgeknipt en in 3D verhoogd. De vliegjes er nog achter gestempeld. Het papier komt uit een blokje van Basicgrey. De tekst gestempeld en met embossing poeder bestrooid. Ik heb vaak last van poeder dat op mijn blad blijft en als ik het dan verhit dan krijg ik vlekken op mijn papier.. ik probeer soms wel met een penseeltje het overtollige poeder weg te doen, maar soms kan ik er gewoon niet tussen (zoals hier bv). Iemand een idee hoe ik dat weg krijg? Ik zie dat sommigen een soort van doekje gebruiken voor ze stempelen?
Binnenkort toon ik de andere kikker kaart waar ik gebruik gemaakt heb van de uitgesneden cirkel van deze kaart!

Hi! I have this stamp set (Frog Hop, Papertrey Ink) already a few weeks but I had no inspiration, until yesterday! Stamped the frog and the leaf, colored them with copics, cut them out and used some 3D adhesive. Stamped the flies in the background. The paper comes from a paper pad fom Basicgrey. The text is stamped and embossed with black embossing powder. Does anyone knows how I can get rid of the unwanted powder that 'sticks' onto my paper? Soon I'll show you my second card with the frog and the circle that I cut out for this card!

6 opmerkingen:

Anita zei

Heel leuk en vrolijk kaartje!
Ik gebruik een klein kussentje gevuld met, ik denk, talkpoeder en dat haalt de vette vingers en plekjes weg van je papier zodat er geen embossingpoeder op die plekken blijft hangen. Ik heb even gezocht en er eentje voor je gevonden bij Scrapbookdepot: http://www.scrapbookdepot.nl/catalog/product_info.php/cPath/107_269/products_id/13897
groetjes, Anita

Ellen zei

Wat is ie leuk, deze kikker! De vliegjes erbij is helemaal gaaf. Ik heb geen embossing-tips, maar zie dat je er net al eentje gekregen hebt. Handig, want bij mij lukt het embossen ook niet altijd even goed.
Groetjes, Ellen

Lindeke zei

Leuk kaartje Sofie!!
Een embossingtip: Je kan een embossingbuddy (kussentje) over je papier wrijven voordat je stempelt of je kan indien je daar niet over beschikt, een beetje talk met behulp van een dikke make-up borstel op je papier aanbrengen en dan wat afborstelen. Zo doe ik het en dat werkt prima!!
Groetjes,
Linda

Ilse Meeus zei

Tof gedaan Sofie, altijd welkom op mijn blogje http://stempeleroplos.blogspot.be/

Gerdine zei

Erg leuk!

Karin zei

Heel leuke kaart en de tips die je kreeg zijn inderdaad zeer doeltreffend,

groetjes,

Karin